Diskuzní fórum

Seznam okruhů

Deprese

Vložit příspěvek

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?
Diskutujte

Počet příspěnků: 15   Naposledy vloženo: 13:57 19.8.2016

Jana 17:12 18.2.2013 odpověď
Jana2552
Už 6 let se trápím s depresí. Beru dvoje antidepresiva Triticco a Apo Venflaxin mylan. Pokud jsem po hádce s manželem, kterému na mě vše vadí - že zapomínám, že jsem líná, že ... že...pokaždé se sypu a brečím, někdy mu v obraně nadávám sprostě. Tu mi dal za to facku. Začalo to tím, že jsem mu vypila jeho čaj...
No a potom mě vyhazuje z domu a já myslím na smrt...
Ode dneška spím mimo domov, abych se dala do klidu, ale chybí mi osmiletá dcerka. Je to tíha jako balvan...Víte o psychiatrovi v Příbrami, který bere nové pacienty?
Jakub Šimek 18:27 20.2.2013 odpověď
Re:Jana2552
Dobrý den Jano. K projevům deprese patří kromě jiného porucha soustředění, což se může jevit jako zapomínání. Patří sem i ztráta energie a vůle, které pak okolí může hodnotit coby lenost. Deprese jako onemocnění klade velké nároky nejen na nemocného, ale i na jeho okolí a rodinu, která ne vždy je chápající a podporující, už pro možné kolísání stavů, ale i vzhledem k často dlouhodobé léčbě. Je zřejmé, že dochází ke konfliktům, které mohou eskalovat. To jistě Vašemu stavu nepomáhá a Vy dokonce myslíte na smrt. To už je problém. Předpokládám, pokud berete kombinaci antidepresiv, že jste již v minulosti vyhledala profesionální pomoc a víte, že psychiatr resp. psychoterapeut, či psycholog Vás dokáže bezpečně provést tímto těžkým obdobím. Bohužel naše služby zatím nejsou na takové úrovni, abychom věděli, který psychiatr v Příbrami bere nové pacienty. Zde posílám odkaz na psychiatrickou ambulanci Příbramské nemocnice, kde by měli být schopni Vám poradit, eventuálně někoho doporučit. http://www.nemocnicepribram.cz/content.php?id=112. Popřípadě je Vám k dispozici nejen při zhoršení obtíží non-stop linka Centra Krizové Intervence 284 016 666.
Eva 19:44 4.4.2013 odpověď
Re:Jana2552
Jani zkuste se informovat na zdravotní pojišťovně, ta by Vám také mohla sdělit kam se obrátit! A nedejte se, pojišťovna je tu pro Vás, Vy jste jejím klientem, tak ať se snaží plnit svoji povinnost. A držím palečky!!!
Petr 19:02 2.8.2016 odpověď
Re:Re:Jana2552
Test..
magdalena 13:57 19.8.2016 odpověď
Re:Re:Re:Jana2552
dobrý den, co testujete?
Kateřina 16:53 25.3.2014 odpověď
Rada
Dobrý den, chtěla bych radu ohledně dobrého psychoterapeutu jelikož již v roce 2013 jsem měla diagnozu F40, a byla jsem i dobrovolně ve "staciku". Ale klid ve mě se dlouho neudržel, mám veliké změny nálad,chutě k jídlu a další. Jaká koliv maličko s mím partnerem mě dohání k záchvatu zuřivosti a až to zmizí, je mi vše líto . Partner to již odmítá tolerovat jen tvrdí, že jsem hypochondr a hraju si ne nemocnou. Nenajdu u něj asi pochopení k mému stavu. Proto prosím o radu dobrého psychoterapeuta, třeba i u Vás. Děkuji
Jakub Šimek 21:58 3.4.2014 odpověď
Re:Rada
Dobrý den Kateřino,
u psychoterapie je mnoho atributů, které ve výsledku mohou pomoci. Jedním z nejdůležitějších je Vaše důvěra v něj a být skutečně rozhodnutá něco v sobě změnit. Ukázalo se v mnoha studiích, že samotný psychoterapeutický směr celkový úspěch terapie ovlivní jen v menší míře. Bohužel není zřejmé z Vašeho dotazu, kde byste chtěla svého terapeuta najít, proto bych Vám doporučil buď návštěvu Centra Krizové Intervence nebo RIAPSu kde Vám jistě dají kontakt na psychoterapeuta dle místa Vašeho bydliště. Pokud nejste z Prahy, tak bych asi vyhledal psychaitrickou ambulanci, kde by měli mít kontakty na psychoterapeutickou pomoc. S pozdravem a přáním všeho dobrého Jakub Šimek
Klára 14:36 2.5.2015 odpověď
Psychoterapie Praha 6
Dobrý den,

Můžete mi, prosím, poradit, kam docházet s úzkostně - depresivní poruchou na individuální psychoterapii?
Nejlépe na Praze 6.

Děkuji.
MUDr.Jakub Šimek 17:24 2.5.2015 odpověď
Re:Psychoterapie Praha 6
Dobrý den Kláro,
díky za dotaz. Na internetu najdete jistě hodně odkazů a chápu, že je těžké se v nich orientovat. Vztah mezi terapeutem a klientem je jedním ze základních kamenů úspěšné psychoterapie a ne každému se podaří najít toho "svého" terapeuta hned napoprvé. Vztah mezi terapeutem a klientem je podle některých studíí důležitější než terapeutická škola psychoterapeuta. Za sebe Vám mohu doporučit centrum Alivio www.aliviocentrum.cz. Čímž neříkám, že nemůžete pro sebe najít jinde pro sebe vhodnějšího terapeuta.
S pozdravem a přáním hezkých dnů
Jakub Šimek
ilona 17:39 4.5.2015 odpověď
deprese po rozchodu
Dobrý den mám problém.Odešel odemě manžel po 14 letech byli nějakou dobu problémy.Jenže já tuto situaci nezvládám mám strach bolest pořád zvracím nejde to kontrolovat brečím občas si u ubližuji a občas mám i myšlenky na sebevraždu že bych měla klid a netrápila se.Svěřila sem se pár lidem ti mě jen řekli at myslím v první adě na děti ale v tu chvilku je mi jedno že bych tu nechala děti samotné jen vidím že bych měla klid a oni všichni odemě.Obvodní doktorka mi předepsala antidepresiva CIPRALEX a NEUROL.Ale nevím jak toto vše řešit kam se obrátit.Je toho nějak na mě moc.Hlavně sem vysílená ze zvracení a z bolesti na odchod manžela.
MUDr.Jakub Šimek 21:49 20.5.2015 odpověď
Re:deprese po rozchodu
Dobrý den Ilono,
mrzí mě co se Vám přihodilo. V první fázi této těžké situace je asi na místě krizová intervence, kterou by Vám měl zprostředkovat buď klinický psycholog, nebo ambulantní psychiatr. Ve větších městech fungují krizové ambulance v Praze to je RIAPS (Chelčického 39, Praha 3) a Centrum krizové intervence v Psychiatrické nemocnici Bohnice (Ústavní 91, Praha 8)-zde funguje i nonstop krizová linka 284 016 144, kde je Vám k dispozici non-stop zkušený psychoterapeut, který Vám jistě pomůže s dalšími kroky.
S pozdravem
Jakub Šimek
Petra 21:57 22.6.2015 odpověď
Mám deprese
Dobrý den, je mi 16 a mám deprese, nevím co mám dělat...
Jakub Šimek 22:01 22.6.2015 odpověď
Re:Mám deprese
Dobrý den Petro,
děkuji za dotaz. Deprese zcela jistě vyžadují psychiatrickou pomoc, která se většinou daří naplnit předepsáním psychofarmak ze skupiny antidepresiv resp. anxiolytik. Dále se farmakoterapie s úspěchem kombinuje s psychoterapií. Medikace bývá většinou dlouhodobá a i psychoterapie často trvá mnoho měsíců. Z Vašeho dotazu bohužel není zřejmé odkud jste, ani zda již někam na psychiatrii docházíte, nicméně Váš obvodní lékař by měl být schopen Vám doporučit základní psychiatrickou pomoc.
S pozdravem
MUDr Jakub Šimek
Iveta 10:57 19.1.2016 odpověď
pomoc
Dobrý den, chtěla jsem pochválit CKI v Bohnicích. Moc mi zde pomohli, když jsme měla deprese. Nevěděla jsem co mám dělat a měla blízko s sebevraždě. Nejdříve jsem si zavolala a pak mě přijali ke krátké hospitalizaci.Doktorka se mnou probrala co mi je a doporučila mi psychiatra ke kterému chodím dodnes. Nasadil mi antidepresiva, kterých jsem se dříve hodně bála. Už je to půl roku a je mi hodně lépe. Takže děkuji za pomoc
MUDr. Toušková T. 07:57 29.3.2016 odpověď
Re:pomoc
Děkujeme, Iveto, za pochvalu a přejeme, ať se Vám daří i nadále